Čakanka Di Bruxelles PLANTICO, exp. 2024
Veľmi cenná zelenina, ktorej jedlou časťou sú vybielené hlávky. Hlávka je zložená z niekoľkých mäsitých, bielych krémových listov, uložených tesne na seba. Pripravujeme ako hlávkový šalát alebo v zmesi v šaláte s inou zeleninou. Má stimulujúci účinok na chuť do jedla a trávenie. Zber koreňov sa vykonáva na konci októbra až novembra, pričom listy sa odrežú do výšky 3-5 cm. Korene môžu byť zasypané ihneď po zbere alebo skladované (ako koreňová zelenina) a rýchlené v zime-jari. Rast čakanky trvá asi 4 týždne. Korene zasypávame približne 20 cm vrstvou piesku. Teplota podkladu počas rastu by mala byť 15-20 °C, teplota vzduchu 9-15 °C. Najlepšie je vytvoriť podmienky bez prístupu svetla. Zber sa začína vtedy, keď hlávky dosahujú dĺžku 15-18 cm.
Obsah: 0,2 g